Grønne byggerier

Hvad har krageklo, torskemund og kællingetand med fremtidens grønne byggeri at gøre?


Den 10. oktober 2013 stiftedes virksomheden Urban Green ApS, der vil bringe den vilde natur ind i byen og skabe blomstrende, vild natur på byens grønne tage og facader og i våde bede og vejanlæg.


Urban Green er et utraditionelt, tværfagligt projekt, hvilket også afspejles i firmadannelsen. Partnere i virksomheden er biolog Dorte K. Rhode Nissen, arkitekt Kasper Guldager Jørgensen og gartneriejer Keld Andersen.


Læs pressemeddelelse om firmadannelsen her


Planter kan gøre byggeriet mere spændende og har forskellige funktioner. Planterne skaber sammenhæng mellem byen og naturen omkring den. Byd naturen ind i byen og lad den brede sig ind over tagene, ned ad facaderne, ind i parkerne og her skabe biologiske korridorer til gavn for biodiversiteten.


Planterne har en stor nytteværdi. De grønne tage nedsætter temperaturen i byen, absorberer store mængder af regnvand og CO2. Ud over at grønne facader er smukke at se på, virker de støjisolerende og luftrensende.


Strandplanternes salttolerance kan bruges i vejbede og lommeparker i klimatilpasningsprogrammer. Planter er netop billige, men effektive løsninger på nogle af de klimamæssige udfordringer, vi står over for.


Samarbejde mellem den grønne branche og byggeriet giver nye udviklingsmuligheder. Læs mere i interview med Nissen Consult på: www.innovationsradar.dk 


Nissen Consult - Dorte K. Rhode Nissen - Ristrupvej 31 - 8471 Sabro

Phone: +45 86 94 86 38 - Mobile: +45 20 16 69 11 - donis@post.tele.dk


Webdesign: steen@ulnits.dk

 
Nissen ConsultNissen_Consult.html
PlanteforædlingPlantefordling.html
Urban Green
FormidlingFormidling.html
ProduktudviklingProduktudvikling.html
Nissen Consult